@mijnkapperisdicht

 

14 december 2020

 

Dit verhaal gaat over de eerste lockdown van maart tot mei 2020.  
Er zijn nog shirts en petten te koop, echter zijn wij er nu zelf nog niet uit wat te doen. Onze goede bedoelingen hebben waarschijnlijk een negatief effect op onze eigen salon en dat is weer niet helemaal de bedoeling.  

__

Maart 2020

 

Door de sluiting van onze kapsalon wegens het Corona virus zaten wij voor het eerst met onze handen in ons eigen haar.  We hoeven jullie niet uit te leggen wat voor een onwerkelijk gevoel dit geeft want al onze collega salons zullen dit gevoel delen. 

 

Naast het financiële gedeelte voelen wij als kappers ons verantwoordelijk voor het uiterlijk van onze klanten en hebben we bij wijze van grap een pet opgezet als excuus voor een slecht kapsel.  We wilden deze petjes aan onze klanten aanbieden zodat we naast de zelfkleurpakketten nog wat inkomsten kunnen genereren.

 

Iemand anders van ons had weer het idee "zou het niet gaaf zijn als we voor iedere salon wat zouden kunnen betekenen".   Daarmee is het idee geboren voor deze webshop, mensen kopen hier hun pet of shirt en geven bij de bestelling aan welke salon ze willen ondersteunen.

 

We zouden het liefst zien dat iedereen weer aan de slag kan in hun salon om mensen mooi te maken, maar tot die tijd moeten we met zijn allen zien te overleven!  Doe je mee?  En draag met het dragen van je pet of shirt bij aan het voortbestaan van je eigen salon. #mijnkapperisdicht. 

Wij zijn #mijnkapperisdicht

 

In een Coranavrije wereld hebben wij een kap/beautysalon genaamd Milano Pro in het mooie Brabantse Boxmeer en zijn wij ook de Nederlandse distributeur voor het te gekke Italiaanse haarverf merk RightColor.  Daarnaast hebben we ook een eigen grafischontwerpstudio en een copyshop/drukkerij.

Ons nauwe contact met de mensen van de RightColor  fabriek in Milaan  heeft ons ook wat voorsprong gegeven op de Corona situatie.  Een leeg Piazza del Duomo! We konden het ons niet voorstellen, totdat we de beelden te zien kregen. Voor ons was het geen kwestie of, maar wanneer Corona in Nederland zou opduiken.  En toen dat gebeurde, waren ze in Italië alweer een stap verder. Sociale leven was lamgelegd en contact verboden. Het zou een kwestie van tijd zijn wanneer dat ook in Nederland zou gebeuren.  

Samen met ons personeel belandden wij al in diepe rouw met het idee dat we onze klanten niet meer zouden mogen mooi maken. We wilden iets doen en van een idee kwam weer een ander idee. Uiteindelijk ook de wens om al onze collega salons een hart onder de riem te steken en de kans geven om wat te verdienen. 

In het nieuws horen we iedere keer hoeveel belangrijke beroepen er zijn maar ik heb nog geen één keer het belang van de kapper gehoord!  En een bezoek aan de kapper is toch echt voor een hele grote groep ouderen meer dan alleen het kapsel laten bijwerken. Voor vele is het ook een sociaal contact, een uitje waarnaar uitgekeken wordt en dat is vast wel herkenbaar. 

#mijnkapperisdicht is dan ook een knipoog naar onze belangrijke sociale functie. 

 

- Angelo, Anna Maria en Ton.

 

#mijnkapperisdicht is een initiatief van Kolor BV KvK: 75127288
Contact@mijnkapperisdicht.nl